leonte scrie:
Offtopic:
@X-ulescu: lucrezi ca angajat? asociat? sau pe cont propriu? sunt curios pentru ca eu sunt student la constructii, am lucrat cateva luni ca desenator (mai faceam si ceva calcule cateodata), dar era un relativ proaspat absolvent cel care semna proiectele si avea destul de putin de lucru motiv ptr care am renuntat si acum lucrez cu program fix, ceea ce e mult mai rau pentru scoala. Mi-ar placea sa stiu ca desi imobiliarele au cazut puternic inca mai sunt proiectanti care au de lucru si sa stiu ca daca ma hotarasc sa revin in proiectare as putea lua peste 1000-1500 de lei pe luna lucrand program fix.Macar invat meserie si in plus lucrand in domeniu iau note de trecere mult mai usor la obiectele mai nasoale gen rezi, betoane si dinamica...
Eu lucrez in executie.Nu am prea avut proiecte mari, mai mult ne-am ocupat de interioare, exterioare si finisaje.Desi perioada asta de criza cam stagnam din lipsa de fonduri a beneficiarilor is optimist pe termen scurt, pentru ca proiectele incepute vor trebui terminate odata si odata.Si nu sunt putine.
Si mie mi-ar placea sa stiu ca proiectantii au mult de lucru dar ma tem ca nu e asa.Stiu pe multi care anul asta vroiau sa inceapa diferite proiecte in cluj.Nu o sa le mai inceapa pentru ca mai au de vandut mult si bine din proiectele care le-au inceput deja, sau au avut penalizari prea mari ca nu au terminat la timp si nu le-au mai ramas bani, sau nu au mai obtinut credit de la banca.Ideea e ca daca sunt putine investitii proiectantii vor fii primii afectati, apoi cei din executie.Nu stiu pe nimeni personal care lucreaza in proiectare sa-mi de-a niste date mai exacte (cu fostii colegi nu mai vb).Iti zic ce am auzit si ce stiu.Poate ma insel.Sper ca da!
In vara Ambientul de-abia mai facea fata la comenzi la materiale de constructii.AM auzit acum putin timp ca da faliment.Ei si Arabesque.Furnizorul nostru de fier beton si-a semnat certificatul de deces inca din noiembrie.