Forum Cluj

Discutii generale, noutati, imagini, filmari, anunturi, evenimente
Acum este Vin Sep 10, 2010 3:40 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Floresti
MesajScris: Vin Feb 13, 2009 4:33 pm 
Neconectat

Offtopic:
@X-ulescu: lucrezi ca angajat? asociat? sau pe cont propriu? sunt curios pentru ca eu sunt student la constructii, am lucrat cateva luni ca desenator (mai faceam si ceva calcule cateodata), dar era un relativ proaspat absolvent cel care semna proiectele si avea destul de putin de lucru motiv ptr care am renuntat si acum lucrez cu program fix, ceea ce e mult mai rau pentru scoala. Mi-ar placea sa stiu ca desi imobiliarele au cazut puternic inca mai sunt proiectanti care au de lucru si sa stiu ca daca ma hotarasc sa revin in proiectare as putea lua peste 1000-1500 de lei pe luna lucrand program fix.Macar invat meserie si in plus lucrand in domeniu iau note de trecere mult mai usor la obiectele mai nasoale gen rezi, betoane si dinamica...

Sus

Subiectul mesajului: OFFTOPIC
MesajScris: Vin Feb 13, 2009 5:57 pm 
Neconectat

leonte scrie:
Offtopic:
@X-ulescu: lucrezi ca angajat? asociat? sau pe cont propriu? sunt curios pentru ca eu sunt student la constructii, am lucrat cateva luni ca desenator (mai faceam si ceva calcule cateodata), dar era un relativ proaspat absolvent cel care semna proiectele si avea destul de putin de lucru motiv ptr care am renuntat si acum lucrez cu program fix, ceea ce e mult mai rau pentru scoala. Mi-ar placea sa stiu ca desi imobiliarele au cazut puternic inca mai sunt proiectanti care au de lucru si sa stiu ca daca ma hotarasc sa revin in proiectare as putea lua peste 1000-1500 de lei pe luna lucrand program fix.Macar invat meserie si in plus lucrand in domeniu iau note de trecere mult mai usor la obiectele mai nasoale gen rezi, betoane si dinamica...

Eu lucrez in executie.Nu am prea avut proiecte mari, mai mult ne-am ocupat de interioare, exterioare si finisaje.Desi perioada asta de criza cam stagnam din lipsa de fonduri a beneficiarilor is optimist pe termen scurt, pentru ca proiectele incepute vor trebui terminate odata si odata.Si nu sunt putine.

Si mie mi-ar placea sa stiu ca proiectantii au mult de lucru dar ma tem ca nu e asa.Stiu pe multi care anul asta vroiau sa inceapa diferite proiecte in cluj.Nu o sa le mai inceapa pentru ca mai au de vandut mult si bine din proiectele care le-au inceput deja, sau au avut penalizari prea mari ca nu au terminat la timp si nu le-au mai ramas bani, sau nu au mai obtinut credit de la banca.Ideea e ca daca sunt putine investitii proiectantii vor fii primii afectati, apoi cei din executie.Nu stiu pe nimeni personal care lucreaza in proiectare sa-mi de-a niste date mai exacte (cu fostii colegi nu mai vb).Iti zic ce am auzit si ce stiu.Poate ma insel.Sper ca da!

In vara Ambientul de-abia mai facea fata la comenzi la materiale de constructii.AM auzit acum putin timp ca da faliment.Ei si Arabesque.Furnizorul nostru de fier beton si-a semnat certificatul de deces inca din noiembrie.

Sus

MesajScris: Vin Feb 13, 2009 6:12 pm 
Neconectat

Treaba cu Ambientul e sigura, am auzit-o si eu, problema lor a plecat din alta parte, nu din lipsa comenzilor, ca o mai duceau o vreme si asa, ca erau destul de extinsi pe piata. Problema a venit in momentul in care beneficiarii au inceput sa incasese mai putin decat isi calculasera, eventual bancile au inceput sa refuze acordarea urmatoarelor rate din credite (si cei carora li s-au acceptat creditele au probleme, creditele la nivel de proiect se elibereaza in transe, in functie de nivelul constructiei. Unii au patit ca dupa 1-2 rate sa vina banca sa zica:" va descurcati cum stiti, noi alte rate nu va mai dam"). Deci nu din rea vointa ci din neputinta cumparatorii de materiale nu au mai achitat facturile, doar se stie ca se lucra cu plata la termen. Intrand in faliment clientii, firmele de materiale nu mai primeau banii desi marfa era deja distribuita, si asa ajung ei sa fie datori la fabrici. Si urmeaza si falimentul.
Personal stiu firma "Direct" care e relativ noua pe piata clujului, de prin vara lui 2007, le-au scazut vanzarile cu vreo 70%, dar sefii de acolo erau crizati cu tot felul de instrumente de plata si verificari la sange ale firmelor cu care lucrau, si asa si-au luat mai putine tepe, dar cred ca tot la faliment ajung si ei daca nu se schimba nimic in bine, si nu prea cred ca se va schimba ceva.

Sus

MesajScris: Lun Feb 16, 2009 6:28 pm 
Neconectat

happy scrie:
Treaba cu Ambientul e sigura, am auzit-o si eu, problema lor a plecat din alta parte, nu din lipsa comenzilor, ca o mai duceau o vreme si asa, ca erau destul de extinsi pe piata. Problema a venit in momentul in care beneficiarii au inceput sa incasese mai putin decat isi calculasera, eventual bancile au inceput sa refuze acordarea urmatoarelor rate din credite (si cei carora li s-au acceptat creditele au probleme, creditele la nivel de proiect se elibereaza in transe, in functie de nivelul constructiei. Unii au patit ca dupa 1-2 rate sa vina banca sa zica:" va descurcati cum stiti, noi alte rate nu va mai dam"). Deci nu din rea vointa ci din neputinta cumparatorii de materiale nu au mai achitat facturile, doar se stie ca se lucra cu plata la termen. Intrand in faliment clientii, firmele de materiale nu mai primeau banii desi marfa era deja distribuita, si asa ajung ei sa fie datori la fabrici. Si urmeaza si falimentul.
Personal stiu firma "Direct" care e relativ noua pe piata clujului, de prin vara lui 2007, le-au scazut vanzarile cu vreo 70%, dar sefii de acolo erau crizati cu tot felul de instrumente de plata si verificari la sange ale firmelor cu care lucrau, si asa si-au luat mai putine tepe, dar cred ca tot la faliment ajung si ei daca nu se schimba nimic in bine, si nu prea cred ca se va schimba ceva.

Legislatia in Romania e de cacat.De-aia!

Sus

MesajScris: Mar Oct 27, 2009 5:51 pm 
Neconectat

Incercati aici: http://www.floresticluj.com

Sus

MesajScris: Vin Feb 26, 2010 8:58 pm 
Neconectat

Citat:
3. Exista apartamente cu pret de 450 euro/mp, dar cand te vede interesat iti spune ca la 450 sunt doar cele de la demisol si de la mansarda

mie mi-ar placea enorm sa am un apartament la mansarda, aratau bine? adica erau bine mansardate?

Merci frumos

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2